Over Stichting Werkruimte
Stichting Werkruimte is in maart 2022 opgericht. De stichting is gevestigd in Arnhem.
Op deze website zijn de belangrijkste elementen van ons beleid opgenomen. Lees ook ons beleidsplan.
Ons doel
Het doel van Stichting Werkruimte is, dat mensen die zich in een kwetsbare arbeidsmarktpositie bevinden, naar vermogen en duurzaam een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Wij ondersteunen en stimuleren hen bij het vinden van een voor hen passende en reguliere werkomgeving.
Hoe we ons doel behalen
De volgende activiteiten dragen bij aan het bereiken van ons doel:
- het adviseren, begeleiden en faciliteren van (sociale) ondernemers en maatschappelijke organisaties, waar mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie werkzaam zijn;
- het ontwikkelen van activiteiten voor deze groep; bijvoorbeeld door het ondersteunen bij bedrijfsvoeringsvraagstukken van vrijwilligersorganisaties en burgerinitiatieven;
- het verbinden van werkplekken tot leerwerkketens;
- het bundelen van de aanwezige kennis en expertise vanuit de overheid, werkbedrijven, onderwijs, zorg en bedrijfsleven;
- het monitoren van de behaalde resultaten;
- het verwerven van financiële middelen of andere vormen van steun om dit te kunnen realiseren.
Het bestuur
Het bestuur van de stichting bestaat uit drie leden:
- Marcelle Beerepoot – voorzitter
- Annet Elzinga – secretaris
- Rob Wieten – penningmeester
Overeenkomstig de statuten ontvangen de bestuurders geen beloning voor hun werkzaamheden. Zij hebben wel recht op vergoeding van de door hen in de uitoefening van hun functie gemaakte kosten.
Vermogensbeheer
Het vermogen van de stichting bestaat uit een bankrekening bij een gerenommeerde bank. De stichting bezit geen aandelen en obligaties en is niet voornemers deze te verwerven. Daarnaast zijn er geen andere bezittingen of schulden. Positief saldo van lopende projecten wordt in het opvolgende boekjaar aan deze projecten besteed.
Verwerving inkomsten
Stichting Werkruimte is volledig projectgeorganiseerd en gefinancierd. Overheden en fondsen zijn hierin de belangrijkste financiers. Daarnaast betalen sociale ondernemingen in sommige gevallen ook (een bijdrage) voor diensten.
Inkomsten worden verworven via het netwerk van bestuursleden. Zij initiëren zelf projecten, waarvoor zij subsidie- of fondsaanvragen doen of leggen contact met sociale ondernemingen die gebruik willen maken van de diensten van de stichting.